Ylimääräisten äänien ja värinöiden paikannus

Äänien ja värinöiden paikannus voi välillä olla erittäin haastavaa ja osia vaihdetaan monesti turhaan erinäisten äänien vuoksi. Joskus ääniä ja värinöitä ei saada aikaiseksi kuin ajotilanteessa eikä niitä saada aikaiseksi ilman ajamista.

 Näiden paikallistaminen on ollut aikaisemmin joskus hyvinkin hankalaa mutta onneksi nykyaikaisten laitteiden avulla nämä saadaan meillä paikannettua. Käytössämme on äänien paikantamiseen CHASSIS EAR laitteisto ja erilaisten värinöiden ja vatkauksien paikantamiseen PICOSCOPE NVH LAITTEISTO.

CHASSIS EAR

Chassis ear on käytännössä laite jossa on useita mikkejä lähettimillä. Mikit kytketään alueelle mistä päin ääni tulee. Jokaisella mikillä on oma lähetin ja vastaanottimessa jokaiselle mikille oma kanava. Ääniä pystyy siten kuunnella ajaessa yksi kanava kerrallaan jolloin saadaan kohdistettua äänen aiheuttaja. Yksinkertaista ja tehokasta. Alta pääset katsomaan videon kuinka vianhaku käytännössä tehdään.

Äänien paikannus chassis earin avulla alkaen 160€. Sis laitteen kytkennän ja äänen paikantamista max 1H ajan. Ylimenevältä ajalta veloitus 130€/h. 

PICOSCOPE NVH

PICOSCOPE NVH on huomattavasti pidemmälle viety kokonaisuus niin kyvyiltään kuin hinnaltaankin. Tätä käytetään tietokoneella ja picoscopen softalla. Riippuen siitä minkälaista ääntä ja tai värinää autosta etsitään, kytketään autoon sopiva anturi/anturit ja tai mikit. Nämä yhdistetään softaan picoscopen käyttölaitteen kautta ja kaikki data saadaan kerättyä digitaalisesti esille ja tallennettua.

Tätä voidaan käyttää kaikkien auton värinöiden ja äänien vianhaussa. Tällä pystytään paikantamaan ja erottamaan ongelmat hyvinkin tarkasti ja erottelemaan värinän lähde. Onko tilanne tuttu että autoon on vaihdettu osia jopa tuhansilla eikä värinää ole vieläkään saatu paikannettua. Siinä kohtaa on tämä oikea ratkaisu. 

Oireiden paikantaminen Picoscope NVH:ta hyödyntäen alkaen 260€. Sis laitteiston käyttöönoton ja paikantamista max 1H. Ylimenevältä ajalta veloitus 160€/h.